OFICIJELNA AGENCIJA NS/FS BIH

KVALIFIKACIONE UTAKMICE ZA UEFA EURO 2020!

FINSKA – BOSNA I HERCEGOVINA

&

ITALIJA – BOSNA I HERCEGOVINA

DIREKTNI ČARTER LETOVI!

SARAJEVO – TAMPERE – TORINO – SARAJEVO

06-12.06.2019.

7 DANA/6 NOĆI


Finska - zemlja saune i nokie sa više stabala nego ljudi i više ostrva od bilo koje druge zemlje na svijetu (oko 180 000). Finsku karakterišu beskrajni kilometri divljine, 60.000 jezera, umjerena klima, renovirane palate i industrijska područja, fenomenalni bulevari i spomenici, fascinantni restorani i divni kafići, gotske katedrale, veličanstveni manastiri i starinski muzeji koji predstavljaju bogatu kulturnu baštinu.

Italija - moda, dizajn, umjetnost, arhitektura, muzika, sport su samo neke od riječi koje opisuju ovu europsku državu. Jedan od osnivača EU i NATO spada u najatraktivnije turističke destinacije na svijetu unutar čijih granica se nalaze dvije nezavisne države San Marino i Vatikan. Jezički i kulturno veoma homogena dok je privredno i politički veoma raznolika.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 06.06.2019. (ČETVRTAK), SARAJEVO – TAMPERE

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 08:00h. Čarter let u 10:00h sa dolaskom Tampere u 14:15h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške i carinske kontrole, transfer do hotela. Check in u hotel. Slobodno vrijeme sa individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN, 07.06.2019. (PETAK), HELSINKI

Nakon doručka, izlet do glavnog grada Finske – Helsinkija. Helsinki je udaljen od Tamperea 170km. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Evrope za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Ova sjeverna prijestonica se naziva i kapijom Finske jer predstavlja glavnu luku i prozor Finske u svijet. Među popularnijim Štokholmom i Oslom, Helsinki itekako zavređuje pažnju posjetilaca. „Bijeli grad sjevera" je nevjerovatno šarmantan, grad koji će vas osvojiti svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama (svakako posjetite Design District), odličnom gastro scenom. Poseban pečat finskoj metropoli daju svjetski poznate građevine od secesije pa do moderne.
Poslije razgledanja stjenovitog grada u kojem ćemo vidjeti glasoviti Sibelijusov spomenik, poznatu Crkvu u stijeni, koncertnu dvoranu Finlandia slavnog arhitekta Alvara Aalta, Senatski trg s katedralom, pravoslavnu katedralu Uspenski predviđeno je slobodno vrijeme u centru grada za šetnju i shopping. Povratak u Tampere u večernjim satima. Noćenje.

3.DAN, 08.06.2019. (SUBOTA), TAMPERE – UTAKMICA FINSKA – BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Nakon doručka preporučujemo šetnju centrom grada Tampere koji je ujedno i treći najveći grad u  Finskoj. Tampere je jedan od glavnih industrijskih centara ove države i nalazi se između jezera Nasijarvi i Pyhajarvi. Ugodna temperatura koja vlada u Finskoj u ljetnim mjesecima je odlična prilika za šetnju i shopping u nekom od trgovačkim centara ovog grada. Nakon shoppinga i slobodnog vremena u centru grada, u dogovoreno vrijeme zajednički polazak prema Tampere stadionu kapaciteta 16.800 sjedećih mjesta. Kvalifikaciona utakmica za EURO 2020 Finska – Bosna i Hercegovina se igra u 19:00h po lokalnom vremenu. Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN, 09.06.2019. (NEDJELJA), TAMPERE – TORINO

Rani doručak. Check out iz hotela i transfer prema aerodromu. Čarter let u 10:00h na relaciji Tampere – Torino. Dolazak u Torino u 12:15h po lokalnom vremenu. Nakon preuzimanja prtljaga slijedi transfer prema hotelu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

5.DAN, 10.06.2019. (PONEDJELJAK), TORINO

Ovaj dan je predviđen za obilazak Torina, glavnog grada regije Pijemont. U obilasku  historijskog centra grada očekuje nas razgledanje i posjeta: Piazza Castello – srednjovijekovno srce grada, „kraljevski salon Savoje", Palazzo Madama izgrađena na mjestu nekadašnje rimske kapije Pretoria, veličanstvena katedrala Duomo u kojoj se čuva navodni Isusov pokrov „Sacra Sindone", Kraljevska palata nekadašnja rezidencija dinastije Savoja, Mole Antoneliana fantastična kupola visoka 165m sa panoramskom terasom na 85m visine, sa koje se pruža nestvaran pogled na grad, Piazza San Carlo po mnogima najljepši gradski trg sa crkvama „bliznakinjama’’. Nakon obilaska, slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN, 11.06.2019. (UTORAK), TORINO – UTAKMICA ITALIJA – BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Nakon doručka, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, druženje sa mnogobrojnim navijačima naše reprezentacije i shopping u centru Torina. U dogovoreno vrijeme zajednički polazak prema Allianz stadionu, stadion F.C. Juventus kapaciteta 41.507 sjedećih mjesta. Kvalifikaciona utakmica za EURO 2020 Italija – Bosna i Hercegovina se igra u 20:45h. Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN, 12.06.2019. (SRIJEDA), TORINO - SARAJEVO

Rani doručak. Odjava iz hotela i transfer prema aerodromu. Čarter let u 12:00h na relaciji Torino – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u 14:00h. Kraj putovanja.


• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 3.049,00 KM


U cijenu uključeno:

- Avio karta na čarter letovima Sarajevo – Tampere – Torino – Sarajevo,
- Sve aerodromske takse,
- Smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u Tampereu u hotelu Holiday Inn Central Station 4* ili
- sličan,
- Smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u Torinu u hotelu Holiday Inn Corso Francia 4* ili sličan,
- Svi bus transferi aerodrom – hotel – aerodrom i hotel – stadion – hotel u Finskoj i u Italiji,
- Usluge pratioca grupe tokom putovanja,
- Kompletna organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:

- Doplata za jednokrevetnu sobu 699,00 KM,
- Obavezna doplata za razgedanje grada Helsinkija 99,00 KM
- Obavezna doplata za razgledanje grada Torina 99,00 KM
- Obavezno putno – zdravstveno osiguranje 14,00 KM za osobe do 60 godina; 28,00 KM za osobe od 60 do 70 godina,
- Ulaznica za utakmicu Finska – Bosna i Hercegovina KAT 1 – 116,00 KM,
- Ulaznica za utakmicu Italija – Bosna i Hercegovina KAT 1 – 120,00 KM,
- Individualni troškovi

*Napomena: Prilikom rezervacije priložiti kopiju prve stranice pasoša.


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Ispravnost putnih dokumenata je isključiva odgovornost putnika.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja. Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
Rezervacija putovanja