DERBI SERIA A!

AS ROMA – JUVENTUS F.C.

DŽEKO VS PJANIĆ

RIM

10. - 14.05.2019.

5 DANA/BUS


PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN 10.05.2019. (PETAK) SARAJEVO – RIM

Polazak autobusa sa odlaznih perona autobuske stanice u Sarajevu u 18:00h. Vožnja centrotransovim autobusom preko Hrvatske i Slovenije do Italije uz usputne pauze po potrebi grupe. Noćnja vožnja.

2.DAN 11.05.2019. (SUBOTA) RIM

Dolazak u Rim u podnevnim satima, smještaj u hotel. Slijedi fakultativno razgledanje grada u pratnju stručnog vodiča na bosanskom jeziku: Trg sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i dvije fontane. Nakon razgledanja Bazilike sv. Petra, prve među četirima patrijarhalnim bazilikama Rima, nastavljamo laganom šetnjom do Anđeoske tvrđave (Castelo Sant Angelo) pa dalje, preko mosta sv. Anđela, do Palate pravde.
Slijedi odlazak na metro do čuvenog rimskog Foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem Cordonatom, za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu, najpoznatijem rimskom simbolu, i dalje do Konstantinove Trijumfalne kapije. U crkvi sv. Petra u okovima vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je (navodno) bio okovan sv. Petar. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN 12.05.2019. (NEDJELJA)  VATIKAN -  UTAKMICA  ROMA – JUVENTUS!!!

Nakon doručka, slijedi fakultativni obilazak Vatikana. Prilika da pogledate zbirke antičkih skulptura, Pinakoteku, te poznate Rafaelove sobe, a na samom kraju obilaska Vatikanskih muzeja moći ćete da vidite besmrtno djelo velikog Michelangela u Sikstinskoj kapeli. Slijedi ulazak u najveću crkvu kršćanskog svijeta - Baziliku svetog Petra, iz koje izlazite sa kolonadama stubova, djelo baroknog umjetnika Berninija.
Nakon obilaska Vatikana, slobodno vrijeme u centru grada. Nakon toga, zajednički odlazak na utakmicu Roma – Juventus koja počinje u 20:30h. Utakmica se igra na stadionu „Olimpico" kapaciteta 72.698 sjedećih mjesta. Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN 13.05.2019. (PONEDJELJAK) RIM – BIH

U jutarnjim satima check out iz hotela i polazak prema BiH sa usputnim zaustavljanjem u jednom od shopping centara ili outlet village-a. Nastavak vožnje prema BiH.

5. DAN 14.05.2019. (UTORAK) BIH

Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.


• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 259,00 KM (first minute ponuda za rezervacije do 15.02.2019.) *

Cijena nakon 15.02.2019. iznosi 279,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz  Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo  –  Rim  –  Sarajevo,
- 2 noćenja sa doručkom u kompleksu Camping Village Roma u Rimu u 1/3 i 1/4 sobama (više na http://www.ecvacanze.it/en/),
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja kao i tokom realizacije fakultativnih izleta.

U cijenu nije uključeno:

- Doplata za 1/1 sobu 70,00 KM,
- Doplata za smještaj u dvokrevetnim sobama 20,00 KM
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu  110,00 KM,
- Doplata za prvo ili bilo koje uslovljeno sjedište u autobusu 80,00 KM/sjedište,
- Doplata za peškir 3,00 EUR/komad,
- Fakultativni izleti (Razgledanje Rima 20,00 EUR, Vatikan sa ulaznicom u Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu 35,00 EUR) i ulaznice za muzeje, diskoteke, karte za metro, boravišna taksa u hotelu/kampingu (2,00 EUR/osoba/noć)
- Obavezno putno zdravstveno osiguranje 10,00 KM,
- Ulaznica za utakmicu (obezbjeđuje agencija).Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta uslijed nepredviđenih okolnosti.
Rezervacija putovanja