HIT PONUDA ZA NOVU 2020 GODINU!

ATINA

6 dana/BUS

28.12.2019. - 02.01.2020.


Atina je grad gdje se uspomene slavne prošlosti stapaju u savršen sklad s primamljivošću jednog od najkosmopolitskijih gradova Evrope, a ujedno i jedan od rijetkih gradova kojima urbanizacija nije uništila opušteni mediteranski šarm. U Grčkoj vrijeme ne vrijedi gotovo ništa pa tako između 5 i 50 minuta kao da nema nikakve razlike. Lokalni stanovnici uživaju u opuštenu načinu života pa i turiste često očekuje odgovori poput "ne znam”, "lako ćemo” ili "zašto se uzrujavaš – popij jedan frapée”. Iskoristite jedinstvenu priliku, pridružite nam se na putovanju u Atinu i obiđite grčku metropolu te dočekajte Novu godinu na nekom od trgova ovog prekrasnog antičkog grada!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 28.12.2019. (SUBOTA), SARAJEVO – NIŠ – ATINA

Okupljanje putnika na Autobuskoj stanici u Sarajevu u 18.30h. Polazak iz Sarajeva u 19.00h. Putovanje preko Višegrada, Užica i Niša uz usputne pauze. Noćna vožnja.

2. DAN, 29.12.2019. (NEDJELJA), ATINA

Dolazak u Atinu u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima odlazak do centra grada, gradskim prijevozom ili pješice, u pratnji vodiča i upoznavanje sa centralnim dijelom grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN, 30.12.2019. (PONEDJELJAK), ATINA – SOUNION – ATINA

Nakon doručka u slijedi fakultativna vožnja autobusom uz interesantnu i slikovitu atinsku rivijeru do rta Sounion – najjužniji dio kontinentalne Evrope, jedno od najposjećenijih mjesta u Grčkoj na kojem se nalazi hram posvećen Posejdonu, antičkom bogu mora (5. st. pne). Ostaci hrama su sa tri strane okruženi morem, a za sam lokalitet Grci kažu da ima najljepši zalazak sunca ikada viđen. Na Posejdonovom hramu, izgrađenom 450. godina p.n.e. sačuvano je 15 dorskih stubova, od ukupno 34, a na jednom od njih svoj je potpis uklesao čuveni engleski pjesnik Bajron. Slobodno vrijeme za razgledanje hrama. Nedaleko od hrama nalazi se i restoran te suvernirnica. Slobodno vrijeme za odmor i shopping. Slijedi povratak prema Atini uz panoramsko razgledanje Glifade – mondenskog predgrađa Atine, a potom i najveće grčke luke Pirej. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.


4.DAN, 31.12.2019. (UTORAK), ATINA

Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Atine u pratnji stručnog vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, Parlament, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata sa predsjedničkom gardom - Evzoni, Olimpijski stadion, Zeusov hram, džamija na trgu Monastiraki, Hadrijanova kapija, Akropolj. Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel. Uvečer odlazak na doček Nove godine u centru grada ili u nekom od klubova ili diskoteka u gradu! Noćenje.

5. DAN, 01.01.2020. (SRIJEDA), GRČKA – MAKEDONIJA

Nakon doručka polazak za Sarajevo. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju uz usputne pauze.

6. DAN, 02.01.2020. (ČETVRTAK), MAKEDONIJA – SRBIJA – BOSNA I HERCEGOVINA

Noćna vožnja kroz Makedoniju i Srbiju prema BiH uz usputne pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima.


• Program u pdf format preuzmite ovdje.


CIJENA: 365,00 KM (FIRST MINUTE ponuda za uplate do 11.11)*

*Cijena nakon 11.11.2019. iznosi 395,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Atina-Sarajevo,
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Atini,
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Grčkoj i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti,
- PZ osiguranje 10,00 KM,
- Manipulativni troškovi 5,00 KM,
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 120,00 KM,
- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
- Eventualnu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 140,00 KM.

Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Centrotours.
Rezervacija putovanja