POSEBNA PONUDA!

KARNEVAL U VENECIJI!

28.02. - 04.03.2019.

4 DANA/BUS


Venecija je uz Pariz vjerovatno najromantičniji grad na svijetu!
Tu na trgu sv. Marka ili uz Grand kanal pije se najslađa kafa, a ni jedno krstarenje ne može zamijeniti vožnju gondolom. Svaki drugi gondolijer je Luka, koji će se ispričati sa vama na italijanskom kao da ga razumijete. Jedna od najvećih proslava na svijetu, venecijanski karneval, redovno se održava od 1979. godine, a nastao je u 12. vijeku. Prizori na ulicama oduzimaju dah, ali najspektakularnije zabave ipak se odvijaju iza zatvorenih vrata. Vratite se u srednjevjekovnu Veneciju kada su se ljudi provodili na karnevalima i balovima pod maskama. Tada je sve bilo dozvoljeno, osim jednog - da se skine maska i otkrije identitet nosioca.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 28.02.2019. (ČETVRTAK), SARAJEVO – BANJA LUKA – ZAGREB – VENETO

Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak autobusa u 17.00h. Putovanje na relaciji Sarajevo – Zenica (18.30) - Doboj (20.30) – Banja Luka (22.30) – Zagreb – Ljubljana – Trst - Veneto. Noćna vožnja.

2. DAN, 01.03.2019. (PETAK), VENECIJA

Dolazak u Veneto u jutarnjim satima. Slijedi fakultativno odlazak do luke Punta Sabbioni i izlet brodićem do Venecije. Razgledanje grada smještenog na 120 ostrva sa 177 kanala i 400 mostova: Tamnica, Most uzdaha, Duždeva palata, Trg sv. Marka, bazilika, Most Rialto, Kanal Grande. Slobodno vrijeme za učestvovanje u karnevalskim događanjima. U kasnim popodnevnim satima slijedi povratak brodom do luke i odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.


3. DAN, 02.03.2019. (SUBOTA), HOTEL – PADOVA – VERONA

Nakon doručka slijedi fakultativni izlet u Veronu, grad Romea i Julije. Razgledanje znamenitosti Verone: Arena (3. po veličini rimski amfiteatar), Piazza Bra, Piazza della Erbe, Piazza della Signoria, Julijina kuća. Slobodno vrijeme. U povratku prema hotelu, svratićemo i u Padovu, grad mnogih znamenitosti i bogate historije. Razgledanje počinjemo od samog centra grada i najvećeg trga u Evropi - Prato della Valle. Trg je elipsastog oblika i krasi ga uređena zelena parkovska površina okružena vodenim kanalom. Duž kanala poredan je veliki broj statua koje predstavljaju znamenite stanovnike Padove. Subotom se ovaj trg pretvara u veliku pijacu gdje je moguće kupiti mnoštvo zanimljivih stvarčica. Glavna znamenitost Padove je Bazilika sv. Antuna Padovanskog. Ova egzotična crkva čiji tornjevi izgledaju kao minareti i koja sadržava bizantske kupole poznata je i kao Il Santo. Građena je od 1232. godine kao dom relikvijama sv. Antuna Padovanskog. Staro gradsko jezgro je veoma živopisan dio grada gdje se nalaze trgovi Piazza della Fruta i Piazza della Signori koji su puni kafića i restorana. U sklopu starog jezgra grada nalazi se zgrada gradske kuće, kao i zgrada čuvenog Univerziteta koji je osnovan još 1222. godine, kao i glavna gradska katedrala Duomo. Slobodno vrijeme za šetnju i razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 03.03.2019. (NEDJELJA), HOTEL – MURANO – BURANO – PALMA NOVA – BIH

Murano je svjetski poznato po proizvodnji stakla. 1291. godine proizvođači stakla su protjerani iz Venecije navodno zbog opasnosti od požara iz visokih peći za proizvodnju stakla te im je ustupljeno ostrvo Murano. Međutim, vjerovatno je pravi razlog izolacije proizvođača stakla bio da se sačuva tajna izrade stakla.
Burano je mali raj za odmor od venecijanske gužve – mirno ostrvce koje je nadaleko poznato po svojim veselim fasadama. Godine 1872. otvorena je škola čipkarstva gdje se sticalo znanje vezenja čipke. Danas je Burano najpoznatiji po svojim proizvodima od čipke.
Nakon ranog doručka slijedi opcionalni izlet na prelijepa ostrva venecijanske lagune: Murano i Burano. Posjeta tvornici Murano stakla uz prikaz procesa izrade po staklu, a zatim Buranu, najslikovitijem otočiću lagune s vedrim raznobojnim kućicama neodoljiva šarma i tradicionalnom središtu izrade poznate venecijanske čipke. Povratak brodom do luke i nastavak putovanja prema BiH uz usputno zadržavanje u tržnom centru u blizini mjesta Palmanova (www.palmanovaoutlet.it) - sklop radnji poznatih robnih marki (ženska, muška, dječija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka...). Slobodno vrijeme za kupovinu. Nastavak putovanja preko Slovenije i Hrvatske do BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

5. DAN, 04.03.2019. (PONEDJELJAK), BOSNA I HERCEGOVINA

Dolazak u BiH u jutarnjim/podnevnim satima.


• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 225,00 KM* (FM ponuda za rezervacije do 26.01.2019.)
Cijena za rezervacije nakon 26.01.20189.g. iznosi 255,00 KM.

U cijenu je uključeno:

- Prijevoz Centrotransovim autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima, WC),
- 2noćenja s doručkom u hotelu 3* u oblasti Veneto (Lido di Jesolo, Noventa di Piave, San Dona..)
u dvokrevetnim sobama prema programu,
- Troškovi organizacije putovanja, usluge pratioca grupe.

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti (Venecija 20,00 EUR, Verona+Padova 20,00 EUR, Murano+Burano 20,00 EUR)
- Putno zdravstveno osiguranje 8,00 KM,
- Doplata za 1/1 sobu 80,00 KM,
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM,
- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
- Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta (2,00-4,00 EUR po osobi po noći),


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Centrotours.


Rezervacija putovanja