O nama

Cijenjeni klijenti,

dobro došli na web stranicu turističke agencije Centrotours.

Centrotours kao dio Centrotrans-Eurolines-a posluje još od davne 1963. godine, kada je i osnovan u okviru tadašnjeg Centrotransa Sarajevo. Osnovna djelatnost tadašnjeg turističkog odjela Centrotransa kako je nazivan, bila je prodaja autobuskih karata, organizacija izleta i putovanja u zemlji, a zatim i organizacija svih turističkih manifestacija koje su okupljale veći broj putnika.

Danas, nakon već više od 50 godina, marljivim radom, pouzdanim poslovanjem s klijentima, znalačkim pristupom turističkim zahtjevima i ličnim pristupom putnicima izgradili smo imidž najpouzdanije turističke agencije u BiH.

Od 2012.g. Centrotours doo samostalna je firma u potpunom vlasništvu grupacije Centrotrans-Eurolines dd Sarajevo.
Naša misija je unaprijeđenje kvalitete života organiziranjem i realiziranjem različitih vrsta putovanja širom svijeta. Mi želimo da putujući sa nama steknete nova radosna iskustva, a Vaš život oplemenite novim saznanjima i mudrostima iz svih krajeva svijeta.

Centrotours danas upošljava 25 visoko kvalificiranih i kompetentnih radnika raspoređenih u pet Centrotours poslovnice u zemlji. Svi naši radnici redovno prolaze različite vrste kurseva i edukacija kako bi Vama pružili najbolju uslugu.
Zahvaljujući konstantnom ulaganju u poboljšanje kompetencija zaposlenih, te praćenju svjetskih trendova u obasti turizma, Centrotours danas Vama – našim cijenjenim klijentima može ponuditi niz turističkih usluga po izrazito povoljnim uslovima.

AVIO KARTE
Centrotours je vodeća turistička agencija u BiH po ostvarenoj prodaji avio karata. Kao članica IATA-e  (International Air Transport Association) u mogućnosti smo Vam ponuditi avio karte za sve svjetske destinacije. Od 2009.g. uspješno prodajemo i avio karte svih tzv. niskobudžetnih avio kompanija, među kojima posebno izdvajamo Ryan Air, German Wings, Wizzair, Vueling, Fly Dubai, Pegasus Airlines...
Početkom 2013.g. u saradnji sa Amadeus BH i Raiffeisen bankom, prvi u Bosni i Hercegovini omogućili smo Vam online kupovinu avio karata.  

HOTELSKI SMJEŠTAJ, CITY BREAK PUTOVANJA, SKIJANJA
U našim poslovnicama ili online na web stranici www.centrotours.ba po najpovoljnijim uslovima možete rezervisati različite vrste smještaja na bilo kojoj destinaciji u svijetu.
Posljednjih godina CENTROTOURS je značajno proširio sferu svog djelovanja tako da sada u ponudi osim najatraktivnijih ljetovališta sve većem broju svojih putnika nudi i poznate ski-centre u toku zimskih mjeseci ali i grupne ili individualne aranžmane za evropske i svjetske metropole, daleke destinacije, egzotična ostrva, posjete seminarima i kongresima širom svijeta...

BRODSKE KARTE I KRSTARENJA  
Želite putovati brodom iz Hrvatske prema Italiji i obratno? Na dobrom ste mjestu. Kao oficijelni zastupnik firme Jadrolinija, omogućili smo Vam kupovinu brodskih karata  na relaciji Dubrovnik-Bari, Split-Ancona, Dubrovnik – Igumenca... U našoj ponudi nalaze se i sve popularniji programi krstarenja MSC brodovima.
 
EKSKURZIJE I PUTOVANJA ZA MLADE
Za realizaciju jednodnevnih izleta, škola u prirodi, đačkih ekskurzija i studentskih putovanja koristimo vozni park Centrotrans-Eurolines-a. Inventivna, mlada i vrijedna ekipa naših radnika sa velikom željom za dokazivanjem priprema i realizira najbolje đačke i studentske ekskurzije. Samo tokom 2012.g. organizirali smo putovanja za više od 2.000 studenata! Španija, Italija, Češka, Francuska, Mađarska, Njemačka, Austrija, Turska, Hrvatska, Crna Gora, Poljska... bile su destinacije na koje smo Vas vodili. Želite putovati na ekskurziju, želite siguran prijevoz, kvalitetan smještaj, pozdanog vodiča, najbolje cijene? Kontaktirajte naš odjel za grupna putovanja putem telefona 033 258 191 i zakažite prezentaciju u Vašoj školi ili fakultetu i upoznajte se sa našim programima!   

SPORTSKA PUTOVANJA
Centrotours je lider u organizaciji sportskih putovanja za navijače i članove sportskih ekipa i nacionalnih reprezentacija Bosne i Hercegovine. Centrotours je oficijelna turistička agencija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine! Od 2009. godine u kontinuitetu organizovali smo putovanja na sve utakmice nogometne reprezentacije BIH, kao i putovanja za Rukometni i Košarkašni savez BiH, te fudbalske klubove Sarajevo i Željezničar. Predstavnici Paraolimpijskog komiteta BiH u organizaciji Centrotoursa putovali su na Paraolimpijske igre u London u avgustu 2012.g.
Od novembra 2012.g. Centrotours je punopravna članica Međunarodne Asocijacije sportskih turističkih agencija - ISTAA.

LJETOVANJA
Već dugi niz godina Centrotours je poznat po svom produktu JADRAN – ljetovanjima u hotelima na Jadranu smještenim od Istre na sjeveru do Ulcinja na jugu. Do većine od preko 100 ponuđenih hotela na Jadranu možete stići Centrotransovim autobusima.
Pored ljetovanja na Jadranu, u našoj ponudi nalaze se i ljetni aranžmani za Tursku (prva agencija koja je organizirala čarter letove za Tursku još 1997.g.), Tunis, Egipat, Grčku, Italiju i Španiju.

ULAZNICE
Ulaznice za sve sportske događaje u Bosni i Hercegovini kao i ulaznice za različite vrste koncerata možete nabaviti u Centrotoursovim poslovnicama. Uz ulaznice veoma često možete kupiti i putovanje na koncert, posebno ako se koncert održava u Zagrebu, Beogradu, Budimpešti ili Beču.
Od 2013.g. ulaznice za sportska dešavanja i koncerte možete i rezervisati preko naše web stranice www.centrotours.ba .

AUTOBUSKI PRIJEVOZI I TRANSFERI
U svim poslovnicama Centrotoursa ili putem e-maila možete rezervisati iznajmljivanje autobusa različitih kapaciteta iz voznog parka Centrotrans-Eurolines-a, od minibusa sa 16 raspoloživih sjedišta, do velikih autobusa sa 80 sjedišta. Pored „standardnih" autobusa, u našoj ponudi nalaze se i dva jedinstvena turistička autobusa koje smo nazvali „City bus". Više o ponudi City busa možete vidjeti ovdje http://www.centrotours.ba/sarajevo_city_bus .

Naša vizija je da razvojem znanja sopstvenih kadrova, umrežavanjem sa vodećim evropskim i svjetskim partnerima, postavljanjem novih tehnoloških standarda u poslovanju, razvojem sopstvene i subagentske prodajne mreže i težnjom ka perfekciji i odgovornosti prema svakom učesniku u našem biznisu, povećavamo broj korisnika naših usluga.
Naša najveća satisfakcija jeste činjenica da se svake godine broj naših zadovoljnih klijenata povećava i da je značajan broj onih koji nam se stalno vraćaju. Budite i Vi jedni od naših cijenjenih klijenata.

Vaš Centrotours!