SPECIJALNA JANUARSKA PONUDA

RIM AVIO + UTAKMICA ROMA – LAZIO

5 DANA – DIREKTAN LET IZ SARAJEVA SA FLY BOSNIA

23. – 27.01.2020.


RIM - La citta dei sette colli (grad na sedam brežuljaka, La citta eterna (vječni grad) ili jednostavno L'' Urbe (grad) samo su neki od nadimaka ovog fascinantnog grada, koji i danas predstavlja jedan od najdrevnijih svjetionika civilizacije,čemu svjedoče mnogobrojni spomenici antičke i svjetske baštine, najznačajniji kršćanski hramovi i brojni muzeji sa bogatim kolekcijama umjetnina iz raznih epoha ovoga grada... Arhitektura koja vas ostavlja bez daha, uske i slikovite uličice, čarobni trgovi ,bezbroj fontana. Uljepšajte sebi ovo prekrasno putovanje i posjetite utakmicu Roma – Lazio na legendarnom Olimpicu u Rimu!

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 23.01.2020. (ČETVRTAK), SARAJEVO – RIM

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 15:30h. Prijava na let. Polijetanje za Rim u 17:25h. Slijetanje u Rim u 18:35h, transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.DAN, 24.01.2020. (PETAK), RIM

Nakon doručka, zajednički odlazak u grad i prvi dio fakultativnog razgledanja Rima u pratnji vodiča: Colloseum, Forum Romanum, via Fori Imperiali, brdo Kapitol, piazza Venezia. Slobodno vrijeme. Poslijepodne je predviđeno za drugi dio razgledanja Rima fakultativno u pratnji vodiča: dvorac Anđela, most Anđela, piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, piazza Spagna, španske stepenice. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 25.01.2020. (SUBOTA), VATIKAN

Doručak. U jutarnjim satima polazak na fakultativni obilazak Vatikanskih muzeja. Vatikan je najmanja nezavisna država na svijetu, enklava okružena gradom Rimom. Sjedište je pape, poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka, obilazak najveće crkve na svijetu: crkve Svetog Petra. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti i shopping.

4. DAN, 26.01.2020. (NEDJELJA), RIM – UTAKMICA ROMA – LAZIO

Nakon doručka, zajednički odlazak na utakmicu Roma – Lazio, jedan od najvećih gradskih derbija na svijetu. Utakmica se igra na stadionu Olimpico u 15:00h. Nakon utakmice slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 27.01.2020. (PONEDJELJAK) – RIM - SARAJEVO

Doručak. Polazak iz hotela u 07:00h prema aerodromu. Prijava na let, te polijetanje prema Sarajevu u 10:15 sati. Slijetanje u Sarajevu u 11:30h. Kraj putovanja.


• Program u pdf format preuzmite ovdje.


CIJENA: 699,00 KM (first minute cijena za prvih 20 uplata!)*

*Cijena nakon prvih 20 uplata iznosi 799,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji Sarajevo – Rim – Sarajevo (dozvoljen predani prtljag do 20kg i ručni do 7kg)
- Aerodromske takse,
-Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Rimu,
- Smještaj u hotelu B&B Hotel Roma Pietralata 3* ili sličan na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama,
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i kompletna organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti (Rim I dio 15,00 EUR, Rim II dio 15,00 EUR, Vatikan 35,00 EUR)
- Metroo karte, ulaznice u muzeje, individualni troškovi,
- Ulaznica za utakmicu Roma – Lazio ,
- PZ osiguranje 10,00 KM za osobe do 60 godina, od 60 do 70 godina iznosi 20,00 KM
- Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela (2,00 - 6,00 EUR po osobi po noći),
- Doplata za jednokrevetnu sobu 160,00 KM.


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
Rezervacija putovanja