SPECIJALNA AVIO PONUDA!

RUSIJA!

Sankt Peterburg + Moskva


7 dana-6 noćenja/AVIO

06.10-12.10.2019.


Rusija – površinom najveća država na svijetu zauzima oko 11,5% zemaljskog kopna, a po broju stanovnika je deveta na svijetu. Ovo ogromno prostranstvo mahom prekriveno snijegom i ledom je prepuno tajni i priča spremnih da Vam ispriča u jednom dahu! Sankt Peterburg – prijestolnica carske Rusije od 18 vj. I grad koje je sagrađen po želji Ruskog cara petra Velikog danas se smatra jednim od najljepših gradova svijeta. Ogroman broj vodenih kanala na delti rijeke Neve čini ovaj grad Venecijom sjevera, a bijele noći u ovom gradu dugo nećete zaboraviti. Moskva – veličanstvena, prekrasna, ogromna, očaravajuća, zadivljujuća su samo neki od epiteta kojim se ovaj grad sa ponosom diči. Glavni grad Rusije očarava već na prvi pogled. Sva poznata zdanja su masivna i impresivna, a sa impozantnom arhitekturom i impresivnim fasadama Moskva djeluje autoritativno i nadasve moćno. Obasjana zlatnim kupolama sa pravoslavnih svetinja, koje se nalaze na gotovo svakom koraku i savremenim neonskim reklamama, Moskva se razmeće svojom bogatom ljepotom i sudarom starog, tradicionalnog i novog, modernog.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 06.10.2019. (NEDJELJA), SARAJEVO – SANKT PETERBURG

Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu u 05.45h. Let avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 07:35h (let OS 760) sa slijetanjem na aerodrom u Beču u 08:55h. Polijetanje za Sankt Peterburg u 09:55h (let OS 611). Slijetanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 13:30h. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN, 07.10.2019. (PONEDJELJAK), SANKT PETERBURG

Doručak. Nakon doručka izlet u Peterhof - Ruski Versaj, ljetnu carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaljeva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaljev, Kronštat i Sankt Peterburg. Nakon toga posjeta: Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamenja, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 08.10.2019. (UTORAK), SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevsky prospekt, Kazanjsky sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik (bez ulaska u objekte). Nakon toga izlet: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN, 09.10.2019. (SRIJEDA), SANKT PETERBURG – MOSKVA

Nakon doručka izlet u Ermitaž: obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vrijeme. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Moskvu modernim vozom Sapsan u 17.00h. Dolazak u Moskvu u 20.45h. Transfer u hotel. Noćenje.

5. DAN, 10.10.2019. (ČETVRTAK), MOSKVA

Doručak. Slijedi panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) - (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mramornim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6. DAN, 11.10.2019. (PETAK), MOSKVA

Doručak. Izlet u Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vrijeme. Slijedi izlet u Muzej Kosmonautike, jedan od najposjećenijih muzeja u Moskvi, posjeduje veliki broj originalnih predmeta, opreme, kao i skafandere koje su nosili čuveni kosmonauti Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej posjeduje i svemirske satelite, rakete, "munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Večernja Moskva sa rijeke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom „Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvjetljenih gradova na svijetu. Noćenje.

7. DAN, 12.10.2019. (SUBOTA), MOSKVA – SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 14:35h (let OS 602). Dolazak u Beč u 16:35h. Polijetanje za Sarajevo u 20:20h (let OS 759). Slijetanje na aerodrom u Sarajevu u 21:30h. Kraj programa.


• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 1650,00 KM

* Paket izleta na ovom programu je obavezan! (Cijena paketa svih izleta je 285,00 EUR)


U cijenu je uključeno:

- Avio prijevoz na svim relacijama letovima kompanije Austrian Airlines: 06.10.2019 - Sarajevo-Beč-Sankt Peterburg, 12.10.20219 - Moskva-Beč-Sarajevo;
- Prijevoz vozom Sapsan na relaciji Sankt Peterburg – Moskva 09.10.2019,
- Aerodromske takse,
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Saint-Petersburg Hotel u Sankt Peterburgu (ili sličnom),
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Izmailovo Delta u Moskvi (ili sličnom),
-Transfere prema programu,
- Gratis panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga,
- Usluge stručnog vodiča i lokalnih vodiča tokom putovanja i boravka u Rusiji i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

- Obavezni fakultativni izleti u Sankt Peterburgu: Puškin (Carsko selo) 55 EUR, Ermitaž 40 EUR, Peterhof park sa fontanama 45 EUR, Petropavlovska tvrđava 30 EUR,
- Obavezni fakultativni izleti u Moskvi: Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) 40 EUR, Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR, Muzej Kosmonautike 30 EUR, Večernje krstarenje rijekom Moskvom 35 EUR,

- PZ osiguranje 14,00 KM; Za osobe od 60 do 70 godina PZ osiguranje iznosi 28,00 KM,
- Eventualne boravišne takse koja se plaćaju na recepciji hotela na licu mjesta,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 280,00 KM.

NAPOMENE:
*Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 15.09.2019. Prijavljivanje na licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće.
*Smještaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju isključivo na upit!
(dopunski ležajevi su nestandardni i nepodobni za osobe krupnije građe)

O HOTELU U SANKT PETERBURGU: Hotel Sankt Peterburg je bivši hotel Lenjingrad, potpuno renoviran 2018. godine. Nalazi se na obali reke Neve, sa predivnim pogledom na historijski centar grada koji se nalazi na suprotnoj strani. Pored hotela nalazi se muzej brod Krstarica Aurora. Metro stanica je na 10 minuta laganog hoda, a dijele ga samo 2 metro stanice od Nevskog prospekta. Hotel raspolaže sa 566 soba, dva restorana i bar u lobiju (24/7), i nekoliko konferencijskih sala. Pored restorana „Bering" gdje se služi doručak na bazi švedskog stola, na posljednjem spratu hotela nalazi se i restoran „La Vue" sa predivnim pogledom na Nevu i prepoznatljivu siluetu Sankt Peterburga. Besplatan Wi-Fi je dostupan u cijelom objektu.

O HOTELU U MOSKVI: Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pješačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korištenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
Ovaj program prodaju i agencije iz regije (Slovenija, Srbija, Crna Gora,Hrvatska i Makedonija) te je moguće da će grupa biti sastavljena od putnika iz tih zemalja.

*Minimalan broj za realizaciju izleta je 10 putnika!
*Za prijave ispod 15 putnika na izletu, izlet se realizuje javnim gradskim prevozom!

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Centrotours.
Rezervacija putovanja