SPECIJALNA AVIO PONUDA ZA 1 MAJ!

GARANTOVANI POLAZAK!

RUSIJA!

Sankt Peterburg + Moskva

8 dana-7 noćenja/AVIO

27.04. - 05.05.2019.


Rusija – površinom najveća država na svijetu zauzima oko 11,5% zemaljskog kopna, a po broju stanovnika je deveta na svijetu. Ovo ogromno prostranstvo mahom prekriveno snijegom i ledom je prepuno tajni i priča spremnih da Vam ispriča u jednom dahu! Sankt Peterburg – prijestolnica carske Rusije od 18 vj. I grad koje je sagrađen po želji Ruskog cara petra Velikog danas se smatra jednim od najljepših gradova svijeta. Ogroman broj vodenih kanala na delti rijeke Neve čini ovaj grad Venecijom sjevera, a bijele noći u ovom gradu dugo nećete zaboraviti. Moskva – veličanstvena, prekrasna, ogromna, očaravajuća, zadivljujuća su samo neki od epiteta kojim se ovaj grad sa ponosom diči. Glavni grad Rusije očarava već na prvi pogled. Sva poznata zdanja su masivna i impresivna, a sa impozantnom arhitekturom i impresivnim fasadama Moskva djeluje autoritativno i nadasve moćno. Obasjana zlatnim kupolama sa pravoslavnih svetinja, koje se nalaze na gotovo svakom koraku i savremenim neonskim reklamama, Moskva se razmeće svojom bogatom ljepotom i sudarom starog, tradicionalnog i novog, modernog.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 27.04.2019. (SUBOTA), SARAJEVO – BEOGRAD – SANKT PETERBURG

U jutarnjim satima sastanak grupe na dolaznim peronima autobusne stanice u Sarajevu. Vožnja modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo – Beogradski aerodrom. Let avio kompanije Air Serbia za Sankt Petersburg u 17:00 časova (let JU 674). Slijetanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:45 časova.Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN, 28.04.2019. (NEDJELJA), SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevsky prospekt, Kazanjsky sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik(bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamenja, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN, 29.04.2019. (PONEDJELJAK), SANKT PETERBURG

Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet - Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv "Sjeverna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Nakon toga izlet u Ermitaž: obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vrijeme. Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova, do pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada, doći će se poslije kraćeg noćnog panoramskog razgledanja grada. Noćenje.

4. DAN, 30.04.2019. (UTORAK), SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni izlet: Peterhof - Ruski Versaj, ljetnu carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaljeva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaljev, Kronštat i Sankt Peterburg. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN, 01.05.2019. (SRIJEDA), SANKT PETERBURG – MOSKVA

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu u 13:20 časova. Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni izlet u Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6. DAN, 02.05.2019. (ČETVRTAK), MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Kosmonautike, jedan od najposjećenijih muzeja u Moskvi, posjeduje veliki broj originalnih predmeta, opreme, kao i skafandere koje su nosili čuveni kosmonauti Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej posjeduje i svemirske satelite, rakete, "munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN, 03.05.2019. (PETAK), MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom "Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvjetljenih gradova na svijetu.  Noćenje.

8. DAN, 04.05.2019. (SUBOTA), MOSKVA – BEOGRAD – SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma.  Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 655). Dolazak u Beograd u 23:25 časova. Nakon preuzimanja prtljage transfer Centrotransovim autobusom do Sarajeva. Dolazak na odredište u jutarnjim satima narednog dana.

• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 1590,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Beograd-Sarajevo,
- Avio prijevoz na svim relacijama letovima Air Serbia: 27.04.2019: Beograd -Sankt Peterburg, 04.05.20219: Moskva-Beograd;
- Aerodromske takse,
- 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu4* Park Inn by Radisson Pulkovskaya u Sankt Peterburgu (ili sličnom),  
- 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Izmailovo Delta u Moskvi (ili sličnom),  
-Transfere prema programu,
- Prijevoz vozom Sapsan Sankt Peterburg- Moskva 01.05.2019,
- Gratis razgledanje Moskve i Sankt Peterburga,
- Usluge stručnog vodiča i lokalnih vodiča tokom putovanja i boravka u Rusiji i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

-Fakultativni izleti u Sankt Peterburgu: Puškin (Carsko selo) 55 EUR *, Vožnja kanalima i Nevom 30 EUR, Ermitaž 40 EUR, Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova 30 EUR, Peterhofpark sa fontanama 45 EUR, Petropavlovska tvrđava 30 EUR,
-Fakultativni izleti u Moskvi: Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) 35 EUR *, Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR, Sergijev Posad  (bivši Zagorsk) 40 EUR, Muzej Kosmonautike 30 EUR, Krstarenje rijekom Moskvom 35 EUR,
- PZ osiguranje 16,00 KM,
- Eventualne boravišne takse koja se plaćaju na recepciji hotela na licu mjesta,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 330,00 KM.


NAPOMENE:
*Prijavljivanje i plaćanje izleta Puškin i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 08.04.2019. Prijavljivanje na  licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće.
*Smještaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju isključivo na upit
(dopunski ležajevi su nestandardni i nepodobni za osobe krupnije građe)O HOTELU U SANKT PETERBURGU: Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu sa centrom. Metro stanica je u neposrednoj blizini, što daje mogućnost da se bez mnogo napora stigne do glavnih znamenitosti grada.  U sadržaju hotela su restoran-pivnica, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake večeri te japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Tu je također i premljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

O HOTELU U MOSKVI: Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pješačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korištenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
Ovaj program prodaju i agencije iz regije (Slovenija, Srbija, Crna Gora,Hrvatska i Makedonija) te će grupa biti sastavljena od putnika iz tih zemalja.
Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Centrotours


Rezervacija putovanja