Sarajevo City bus

Sarajevo City bus je jedinstven turistički autobus dizajniran i namijenjen isključivo za razgledanje grada Sarajeva. Autobus raspolaže sa 65 sjedišta raspoređenih na dva sprata.

Autobus pruža mogućnost da u tokom vožnje od 90 minuta slušajući vodiča na bosanskom, engleskom, njemačkom ili turskom jeziku upoznate Sarajevo, njegove znamenitosti, i uživate u prelijepom panoramskom pogledu na grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Upoznajte historiju grada i događaje iz prošlosti koji se vežu za pojedina mjesta i objekte pored kojih svakodnevno prolazite. Poslušajte legende koje važe za pojedina mjesta i objekte, te neke gradske priče koje niko ne uzima zaozbiljno, ali se već decenijama prenose.

Sarajevo City bus u periodu maj-septembar saobraća svaki dan u 12.00 i 14.00h na relaciji: Dom Armije-Alipašina džamija-Olimpijski kompleks „Zetra"-Skenderija-Vijećnica-Dariva-Hrasno-Veterinarski fakultet-Vijećnica-Dom Armije.

Cijena karte za odrasle iznosi 5,00 KM, a za djecu od 4 do 12 godina 3,00 KM.
Djeca do 4 godine GRATIS!
Karte se mogu nabaviti u turističkoj agenciji Centrotours, u ulici Ferhadija 16.

Autobus je moguće i iznajmiti tokom cijele godine. Cijene vožnje u trajanju od 90 minuta sa uslugama vodiča su slijedeće:
- Školske grupe 250,00 KM
- Turističke grupe 450,00 KM
Više informacija putem telefona: 033 214 959 ili e-mailom: n.cardaklija@centrotours.ba