SPECIJALNA PONUDA ZA 1. MAJ!

SICILIJA

LET IZ SARAJEVA!

5 DANA/AVION

27.04. - 01.05.2017.


„Kad vidite Siciliju, vidjeli ste cijeli svijet" – uzrečica je to s kojom bi Vam mnogi Talijani pokušali opisati ljepote svog otoka. Nepregledne obale, uske ulice, planine i vulkani, vinogradi i polja žita, maslinici i plantaže agruma, brojni kulturni spomenici, zanimljiva prošlost i stanovnici te ukusna jela i odlično vino – samo su neke od vrlina ovog otoka. Mjesto je to gdje se legende i mitovi idealno stapaju sa stvarnošću. Sicilija je otok gostoprimstva na kojem ćete se uvjek osjećati dobrodošlima i mjesto na kojem ćete se osjećati posebno!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 27.04.2017. (ČETVRTAK), SARAJEVO – ISTANBUL – CATANIA

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 07.30h. Let TK1022 za Istanbul u 09.00h. Dolazak u Istanbul u 11.50h. Nastavak putovanja prema Siciliji u 16.35h letom TK1395. Slijetanje u Cataniji u 18.00h. Nakon carinske i pasoške kontrole, transfer do Giradini Naxsos i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN, 28.04.2017. (PETAK), GIRARDINI NAXSOS – TAORMINA – SAVOCA

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet Taormina i Savoca. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoca. Selo je popularnost steklo i zbog legendarnog filma "Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u nekom od barova (preporučujemo bar "Viteli” u kojem je Al Pacino snimio legendarnu scenu prosidbe). Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu – najveću turističku atrakciju Sicilije. Taormina je smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.3. DAN, 29.04.2017. (SUBOTA), GIRARDINI NAXSOS – ETNA – CATANIA

Nakon doručka fakultativni izlet za Etnu – najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Silvestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Slijedi organizovano razgledanje Katanije. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini i piazza Bellini, te mnogobrojne barokne palate. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: posjetite Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 30.04.2017. (NEDJELJA), GIRARDINI NAXSOS – SIRACUZA – NOTO – OUTLET SICILIA

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Sirakuzu i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Siracuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu. Obilazak Nota. Slobodno vrijeme. Povratak u Girardini Naxsos preko Catanie. Zaustavljanje u shopping outlet centru Sicilia, koji je i najveći i najbolji shopping centar na Siciliji. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 01.05.2017. (PONEDJELJAK), CATANIA – ISTANBUL – SARAJEVO

Rani doručak i napuštanje hotela. Transfer iz hotel da Fontanarossa aerodroma u Cataniji. Let TK1394 za Istanbul u 09.05.h, sa slijetanjem u Istanbulu u 12.25h. Nakon pasoske kontrole napuštamo aerodrom i slijedi fakultativni obilazak Istanbula sa vodičem: Hipodrom sa njemačkom fontanom, egipatski obeliskom i zmijskim stubom, Sultan Ahmetova džamija - Plava džamija, Aja Sofija (razgledanje izvana), Topkapi palata. Slobodno vrijeme za kupovinu u čuvenoj Kapali čaršiji. Povratak na Ataturk aerodrom. Let TK1025 na relaciji Istanbul – Sarajevo u 19.20h, sa slijetanjem u Sarajevo u 20.15h.


• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.

CIJENA: 575,00 KM (first minute ponuda za rezervacije do 11.03.2017.)

Cijena nakon 11.03.2017. god. iznosi 655,00 KM


U cijenu je uključeno:

- Avio prievoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Catania – Istanbul – Sarajevo
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
- Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u Girardini Naxsos, (hotel Villa Linda 3*http://www.booking.com/hotel/it/villa-linda.sr.html - ocjena na booking.com 8,1)
- Ulazne takse u gradove u Siciliji,
- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

- Aerodromske takse 420,00 KM
- PZ osiguranje 12,00 KM,
- Fakultativni izleti,
- Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela ( 2,00 - 5,00 EUR po osobi po noći),
- Doplata za jednokrevetnu sobu 240,00 KM.

Hotel Villa Linda 3* - ovaj mali porodični hotel, tradicionalne usluge u kombinaciji sa lokalnim šarmom, smješten je u zoni Rekanati u Girardini Naxsosu, u drugoj liniji od plaže, od koje je udaljen oko 50 m. U neposrednoj blizini hotela nalaze se mnogobrojni restorani, barovi i prodavnice ručno izrađenih predmeta i suvenira. Opis hotel možete pogledati na web stranici hotela u linku: http://www.hotelvillalinda.it/default.aspx

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.


Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
Rezervacija putovanja

Rani booking!