NOGOMETNA PRIJATELJSKA UTAKMICA!

JUŽNA KOREJA – BOSNA I HERCEGOVINA

SEUL

10 DANA
25.05. - 03.06.2018.

Seul – Tehnološki napredan, a u isto vrijeme tradicionalan, ovaj dinamičan grad je mješavina hramova, palata, najmodernijih solitera i planinskih staza.
.

PROGRAM PUTOVANJA


1. i 2.DAN, 25.-26.05.2018. (PETAK I SUBOTA), SARAJEVO – DOHA – SEUL


Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 11.00h. Let za Dohu u 12.35h sa dolaskom u 18.55h po lokalnom vremenu. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do centra grada u Souq Waqif – stari dio grada sa pregršt lokalnih restorana i prodavnica. Polazak na aerodrom u 00.00h, let za Seul u 02.20 sati sa dolaskom u 17.00 sati po lokalnom vremenu. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel i slobodno vrijeme za upoznavanje sa okolinom hotela. Noćenje.

3. DAN, 27.05.2018. (NEDJELJA), SEUL

Nakon doručka slijedi razgledanje grada: odlazak u opservatorij N Seoul Tower koji se nalazi na brdu Namsan u centru Seula. Toranj je visine 236m i druga najviša tačka u Seulu. Zatim je planiran odlazak u tradicionalno selo Namsangol Hanok koje se nalazi na sjevernoj strani brda Namsan. Nakon ulaska kroz prednju kapiju sela posjetioci će doživjeti tradicionalni život lokalnog stanovništva. Tradicionalna bašta sa svojim paviljonom i tradicionalnim kućama stvara mirni ambijent pred šumom planine Namsan. Nakon čega je planiran odlazak u Myeong-dong ulicu, jednu od glavnih šoping zona Seula. Nakon uživanja u šopingu slijedi organizovani odlazak u tradicionalni restoran sa specijalitetima lokalne kuhinje. Ručak. Poslije ručka odlazak do hrama Jogyesa , glavni hram okruga Jogye u Seulu. Hram Jogyesa je centar korejskog budizma sagrađen krajem 14. vijeka tokom perioda Goryeo. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN, 28.05.2018. (PONEDJELJAK), SEUL

Doručak. U jutarnjim satima nastavak razgledanja grada: obilazak kraljevske palače Gyeongbokgung i ceremoniju promjene straže, Nacionalni folk muzej i Gwanghwamun trg. Zatim organizovani odlazak na ručak. Nakon ručka odlazak na krstarenje brodom na rijeci Han. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 29.05.2018. (UTORAK), SEUL

Nakon doručka obilazak Changdeokgung palate, yongmyo svetišta (UNESCO) i ginseng muzeja. Zatim organizovani odlazak na ručak. Nakon ručka odlazak u najveći shopping centar „COEX MALL" i posjeta „COEX AQUARIUM". Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do povratka u hotel. Noćenje.

6. DAN, 30.05.2018. (SRIJEDA), SEUL – YONGIN – SEUL

Doručak. Nakon doručka polazak u Yongin, glavni grad Gyeonggi pokrajine sa populacijom od 1 miliona i koji se nalazi u sklopu Seulske metropolitan zone. Obilazak najvećeg Korejskog narodnog sela sa tradicionalnom kulturom iz kasnog Joseonskog perioda. U selu se nalaze farme, privatne kuće, trg, konfucijska akademija, seodang (seoska škola), ulice u autentičnom stanju iz Joseanskog perioda, kao i plemićka kuća i tradicionalna radionica. Ručak. Zatim obilazak Hwaseong tvrđave, impresivna struktura iz drugog dijela dinastije Joseon (1392-1910). Povratak u hotel i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. DAN, 31.05.2018. (ČETVRTAK), SEUL – DMZ – SEUL

Nakon doručka slijedi vožnja prema DMZ (demilitarizirana zona), granici sjeverne i južne Koreje. DMZ je naziv za dio teritorija koji prolazi sredinom Korejskog poluotoka, a koji je uspostavljen nakon Korejskog rata kako bi služio kao tampon zona između Sjeverne i Južne Koreje. Demilitarizirana zona službeno je nastala nakon Korejskog sporazuma o primirju između Kine, Sjeverne Koreje i Ujedinjenih naroda 1953. godine. Posjetit ćemo tunel broj 3., Imjingak park i dorasan opservatorij. Nakon čega slijedi ručak, povratak u Seul i posjeta muzeju „The War Memorial of Korea", u kojem se prikazuju i čuvaju materijali vezani za korejski rat i služi kao nacionalni obrazovni centar. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN, 01.06.2018. (PETAK), SEUL (UTAKMICA JUŽNA KOREJA – BIH)

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do polaska na utakmicu Južna Koreja - BiH. Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

9. i 10. DAN, 02.-03.06.2018. (SUBOTA I NEDJELJA), SEUL – DOHA – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela u 12.00 sati, slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 16:00h. Let za Dohu u 19:15h sa dolaskom u 23.05h po lokalnom vremenu.CIJENA: 3.449,00 KM (uključene sve aerodromske takse i izleti)


• Program u PDF formatu možete preuzeti ovdje.


U cijenu je uključeno:
- Avio karte na ekonomskoj klasi na relaciji Sarajevo–Doha–Seul–Doha–Sarajevo,
- Aerodromske takse,
- Smještaj u dvokrevetnim standard sobama na bazi noćenje sa doručkom u Lotte City Hotel Myeongdong 4 http://www.lottehotel.com/city/myeongdong/en;
- Svi bus transferi u Dohi i Seulu;
- Svi izleti navedeni u programu i ulaznice za N Seoul Tower, Gyeongbokgung palata, ceremoniju promjene straže, krstarenje na rijeci Han, Changdeokgung palata, DMZ tunel broj 3. i opservatorij;
- Dodatni obroci navedeni u programu (obroci za vrijeme izleta za dane 3-7);
- Usluge pratioca grupe tokom putovanja, lokalni vodič na svim izletima i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nisu uključeni:
- Putničko-zdravstveno osiguranje 20,00 KM (za osobe preko 60 godina 40,00 KM);
- Doplata za jednokrevetnu sobu 799,00 KM;
- Individualni troškovi;
- Ulaznica za utakmicu.

NAPOMENA:
* Putnici na ovom putovanja obavezni su posjedovati biometrijski pasoš sa datumom važenja najmanje do 03.12.2018.
* Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika.
* Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
* Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta uslijed nepredviđenih okolnosti.


Više informacija o hotelu:

Lotte City Hotel Myeongdong 4* http://www.lottehotel.com/city/myeongdong/en
Nalazi se na 3 minute hoda od podzemne željeznice (linija 2 i 3), u okolini hotela se nalazi mnoštvo restorana i trgovina. Bife restoran C Café nalazi se na 27. spratu te nudi pogled na grad i bogat izbor jela. U restoranu Villa de Charlotte gosti mogu uživati u odrescima i tjestenini. Objekt nudi besplatni WiFi, trgovinu te sobe za molitvu dostupne 24 sata dnevno.

Booking ocjena: 8,6
Tripadvisor: 39 od 552 hotela u Seulu

Rezervacija putovanja