POSEBNA PONUDA!

DAN ZALJUBLJENIH U VENECIJI!

14.02-16.02.2020.

3 DANA/BUS


Venecija je uz Pariz vjerovatno najromantičniji grad na svijetu! Tako će Vam barem reći oni zaljubljeni, ali da taj grad posjeduje posebnu ljepotu i šarm, to zaista svi već znaju. Venecija je grad koji jednostavno morate vidjeti i doživjeti, ako jeste, a i ako niste zaljubljeni. Ako niste zaljubljeni, u Veneciji ćete se sigurno zaljubiti, možda u stare građevine i arhitekturu, u bašte i balkone pune cvijeća, u neprevaziđenu italijansku hranu, u gondolijere i gondole, u predivnu muziku, u golubove na trgu sv. Marka!
Za ljubav svugdje ima mjesta, a kada je to u Veneciji onda je to zauvijek.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 14.02.2020. (PETAK), SARAJEVO – BANJA LUKA – ZAGREB – VENETO

Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak autobusa u 17.00h. Putovanje na relaciji Sarajevo – Zenica (18.30) - Doboj (20.30) – Banja Luka (22.30) – Zagreb – Ljubljana – Trst - Veneto. Noćna vožnja.


2. DAN, 15.02.2020. (SUBOTA), VENECIJA

Pauza za shopping ili kafu u tržnom centru Palmanova. Po dolasku do luke Punta Sabbioni slijedi fakultativni izlet brodićem do Venecije. Razgledanje grada smještenog na 120 ostrva sa 177 kanala i 400 mostova: Tamnica, Most uzdaha, Duždeva palata, Trg sv. Marka, bazilika, Most Rialto, Kanal Grande... Slobodno vrijeme za učestvovanje u karnevalskim događanjima. U kasnim popodnevnim satima slijedi povratak brodom do luke i odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN, 16.02.2020. (NEDJELJA), LIDO DI JESOLO – VERONA – BiH

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno odlazak u obilazak Verone, grad Romea i Julije. Slijedi obilazak grada: Arena, Piazza Bra, Piazza della Erbe, Piazza della Signoria, Julijina kuća... Slobodno vrijeme. U ranim večernjim satima slijedi povratak prema BiH preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u Sarajevo u kasnim noćnim satima.


• Program u pdf formatu možete preuzeti ovdje.


CIJENA: 109,00 KM* (FM ponuda za prvih 20 rezervacija)

Redovna cijena aranžmana iznosi 149,00 KM.


U cijenu je uključeno:

- Prijevoz Centrotransovim autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima, WC),
- 1 noćenja s doručkom u hotelu 3* u oblasti Veneto (Lido di Jesolo, Noventa di Piave, San Dona..)
u dvokrevetnim sobama prema programu,
- Troškovi organizacije putovanja, usluge pratioca grupe

U cijenu nije uključeno:

- Fakultativni izleti (Venecija 20,00 EUR, Verona+Padova 25,00 EUR, (paket 40,00 EUR/80,00 KM)
- Polica međunarodnog putničkog osiguranja 6,00 KM,
- Doplata za 1/1 sobu 45,00 KM
- Obavezna gradska komunalna taksa za hotele u Lidu di Jesolu i okolini 1,80 EUR/osoba (plaća se na recepciji hotela

* Kalkulacija je rađena na bazi minimum 50 putnika.
* Za putovanje važe Opći uslovi putovanja.VENECIJA je čudesna i jedinstvena. Jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umjetnosti. Venecija je grad raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svjetlosti, zbog toga prozvana „Serenissima" – presvijetla.
Venecija (italijanski: Venezia) je glavni grad istoimene italijanske pokrajine Venecija u regiji Veneto s 271,367 stanovnika (1.1.2004). Zajedno s Padovom čini metropolu Padova-Venecija s 1.600.000 stanovnika. Grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj historiji, većinom nezavisnog grada koji je bio centar Mletačke Republike, kada je bio poznat i kao "Dominantna" (La Dominante), "Presvijetla" (Serenissima), "Kraljica Jadrana", "Grad vode", "Grad mostova", i "Grad svjetlosti". Često ga, s razlogom, smatraju najljepšim gradom na svijetu.
Grad se nalazi na 118 manjih ostrva u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zalivu na sjeveru Jadranskog mora. Laguna se prostire uz italijansku obalu između ušća rijeka Po na jugu, i Piave na sjeveru. Od 272.000 stanovnika u općini Venecija (Comune di Venezia), oko 62.000 stanuje u historijskom centru (Centro storico); 176.000 na Terraferma (italijanski: čvrsto tlo), većinom u velikim okruzima (frazione) Mestre i Marghera; te 31.000 na drugim ostrvima u laguni.
PALMANOVA je gradić na sjeveru Italije. U neposrednoj blizini nalazi se Palmanova Outlet Village popularan po velikim mogućnostima za kupovinu s popustima od 30 do 70 %.

Rezervacija putovanja