Egipat


 


Mjesto vječnog ljeta sa 40 km zadovoljstva

Na pješčanoj obali u dužini od skoro 40 kilometara su hoteli koji sadržajem i komforom mame turiste iz cijelog svijeta u toku cijele godine jer temperatura vazduha ne spada ispod 23 stepena.
Čarolija od mora sa fantastičnom florom i faunom, bezbroj zadovoljstava u toku dana i večeri kao i direktni letovi iz Sarajeva samo su djelić onog što nudi.

Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora. Takođe je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Od malog ribarskog mjesta izrasla je u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, prestižno ljetovalište sa starim i novim modernim dijelom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor uz temperatura vazduha koja se u toku godine ne spušta ispod 20 stepeni Celzijusa.
Procvat Hurgade počinje tek od 1980. Prostire se zapadnom obalom Crvenog mora u dužini od 36 kilometara na samom obodu pustinje. Od sjevera ka jugu dužina grada je skoro 40 kilometara. U zalivima Makadi i Soma nikli su fascinantni turistički centri sa neophodnom infrastrukturom i modernim hotelima. Nešto dalje od gradskog jezgra nalaze se još tri popularna ljetovališta: El Guna, Safaga i Makadi...
Klimu karakterišu vruća i suha ljeta i tople zime. Konkretno, u februaru temperatura vode u priobalju je oko 20 stepeni a vazduha između 23 i 25 stepeni Celzijusa. Za turiste se organizuju i atraktivni izleti u pustinju s posjetom beduinskim selima i doživljajem zvanim jahanje kamila.