Belek

Za one koji traže doživljaj više!


Belek je grad na plaži koji krasi tursku mediteransku obalu, ali nudi i jedinstveni spoj historije i modernog odmora. Ovdje ćete pronaći luksuzna odmarališta gdje zabava na moru i hlađenje pod suncem ima neki drugi oblik. U Beleku nije neobično vidjeti plaže sa golf palicama i to neke od najboljih na turskoj obali, sa statusom Plave zastave.
Belek je također i odličan izbor za „povratak u prošlost” zahvaljujući historijskim lokalitetima i starim gradskim ruševinama kao što su Perge i Aspendos, uz brda sjeverno od grada, kao i grad Side na jugoistoku. Pored dobro razvijenog grada i njegovih odmarališta na plaži sa klubovima i živim noćnim životom i shopping scenom, netaknuta priroda čeka avanturiste sa kanjonima i vodopadima obraslim borovom šumom.


Ako odaberete Belek za vaše ljetovanje imati ćete priliku da upoznate neku drugu Tursku, luksuznu varijantu sa mediteranskim tonom. Cijelom dužinom gradske plaže s Plavom zastavom nižu se golf klubovi i hotelski kompleksi s 5 zvjezdica koja nude više od All Inclusive iskustva. U Beleku ima i mnogo zanimljivih stvari za vidjeti, uključujući i neke od najvećih vodenih parkova u zemlji, kupališta sa mineralnim vodama sa balneoterapijom, kao i trendi mjesta za noćni život.
 

Nedaleko od obale nalaze se veličanstvena antička mjesta sa kojih možete doživjeti pogled na bogatu prošlost Beleka – neki amfiteatri čak održavaju spektakularne predstave uživo. Ukoliko više volite da uživate na otvorenom, preporučujemo slikovitu vožnju na sjever grada Beleka, iznad golf terena gdje možete istražiti nevjerovatni kanjon prekriven borovom šumom.

 

Detalji pretrage
{{priceSearchCriteria.departureLocations[0].name}} {{priceSearchCriteria.arrivalLocations[0].name}}, Prijava {{checkIn | firmDate}} , Odjava {{checkOut | firmDate}} {{priceSearchCriteria.night}} Noći {{priceSearchCriteria.adult}} Odrasli {{priceSearchCriteria.childAges.length}} Dijete {{adultCount}} Odrasli {{childCount}} Dijete {{infantCount}} Beba | {{findDirectionText(priceSearchCriteria.direction)}}
We are not able to display location results.Please use the search engine module.
Placeholder