Bodrum

Biser među turskim ljetovalištima!

Elegantan i luksuzan, ali u istom vrijeme prepun historije kulture i tradicije – Bodrum je vrijedan posjete! Poznat po po kirstalno čistom moru, prostire se duž Egejske obale, na samo 20 minuta od grčkog ostrva Kos. Osim što je pravi dragulj turskih ljetovališta, ovdje ćete pronaći i jedno od sedam svjetskih čuda antičkog sveta, Mauzolej u Halinkarasu. Bodrum je također centar savremene turske umjetnosti, poznat po noćnom životu i jahtama koje plove tirkiznim voda, pa nije ni čudo što je dobio epitet mondemskog ljetovališta, turskog St. Tropeza - mjesta gdje ljetuju slavni i poznati iz cijelog svijeta.

Smješten na poluotoku Bodrum, prosječna temperatura u Bodrumu u mjesecu augustu je 32 stepena Celzijusa i nudi idealne vremenske uslove za odmor, čak i u kasnim ljetnim mjesecima. Bodrum je pretoznatljiv po specifičnoj arhitekturi i bijelim kućicama s plavim prozorima i dosta podsjeća na susjedna ljetovališta u Grčkoj. Bijela boja služi za zaštitu od sunca, dok plava boja, prema vjerovanju stanovnika, rastjeruje životinje iz okolnih šuma. A ukoliko poželite uporediti Grčku sa ovim ljetovalištem, ponesite pasoš i i ukrcajte se na jedan od brodova do nekog od grčkih ostrva prekoputa. Poredeći sa Antalijskom regijom, ni Bodrum ne manjka sa gastronomskom ponudom, pa ćete pronaći neka od najukusnijih morskih jela upravo ovdje. Probajte lokalne „mezze“ – maslinaste dimljene filete skuše sa artičokama i plodovima mora uz čašu lokalnog vina. Bodrum je raj za hedoniste, ovdje ćete pronaći neke od najluksuznijih hotela s pet zvjezdica u cijeloj Turskoj! Bodrum nudi vrhunski smještaj za savršen luksuzni odmor, ali njegov prirodna bogatstva je ono što će vas najviše oduševiti. Pored ekskluzivnih hotela, tu je i veliki izbor pristupačnih komfornih hotela, za svakoga po nešto.

 

Detalji pretrage
{{priceSearchCriteria.departureLocations[0].name}} {{priceSearchCriteria.arrivalLocations[0].name}}, Prijava {{checkIn | firmDate}} , Odjava {{checkOut | firmDate}} {{priceSearchCriteria.night}} Noći {{priceSearchCriteria.adult}} Odrasli {{priceSearchCriteria.childAges.length}} Dijete {{adultCount}} Odrasli {{childCount}} Dijete {{infantCount}} Beba | {{findDirectionText(priceSearchCriteria.direction)}}
We are not able to display location results.Please use the search engine module.
Placeholder