Kemer

Tirkizno more, poznate plaže, prirodne ljepote i živopisni noćni život, treba li vam nešto više?


Grad Kemer, koji je udaljen oko 50 km od centra Antalije, nalazi se u podnožju Zapadnih planina Taurus. Sa čak 52 km dužine obale, historija ovog grada datira iz još 690. godine prije nove ere, kada je osnovan antički grad Phaselis. Kemer je bio poznat i kao „Eski Koy“, u prijevodu "Staro Selo", sve dok nije izgrađen 23 km dug zid koji je štitio grad od poplava koje su bile tada česta pojava zbog planinskog potoka u blizini. Upravo Kemer (u prijevodu pojas) sada nosi ime zbog tih zidova i činjenice da rijeka koja teče kroz ovaj grad izgleda kao pojas. Okrug Kemer, ujedno i ključna destinacija u turizmu Antalije sa regijama Beldibi, Gojnuk, Tekirova, Čirali i ostalima ima 46.143 stanovnika prema podacima iz 2019. godine.

Oduševiti će vas prirodne ljepote ovog grada sa svojim tirkiznim morem, rajskim uvalama, borovim šumama i veličanstvenim historijskim ruševinama. Luksuzni hoteli i odmarališta, poznati restorani, bogati šoping sadržaji i zabavni noćni klubovi neće vas ostaviti ravnodušnima. Obala ima tipičnu mediteransku klimu sa suhim vremenom i toplim morem. Pored zlatnih plaža, oni koji vole adrenalin mogu se isprobati u raznim vodenim sportovima kao džet-ski, ronjenje, parasailing itd.

Plaže koje preporučujemo da posjetiti su definitivno Moonlight i Faselis plaža. Moonlight pješčana plaži, u blizini marine, poznata po zlatnom pijesku i kristalno čistoj vodi. Faselis plaža se nalazi u oblasti Tekirova, gdje se nalaze i neki od poznatih hotela, a Faselis je ujedno i drevni Likijski grad gdje možete i danas posjetiti arheološke lokalitete.

Grad Kemer je poznat i po bogatom noćnom životu u klubovima, barovima i restoranima u centru grada, kao i u mnogim hotelima. Za nezaboravan noćni provod preporučujemo posjetu klubovima Aura i Moonlight Burlesque. Ukoliko ste ljubitelj DJ-ova i plesa, svakako ne propustite i klub Inferno gdje godišnje gostuju neki od najpoznatijih iz svijeta. Ljetne koncerte na ovoj obali ovdje održavaju međunarodne pop zvijezde poput Tarkana, DJ Tiesta i ostalih.

 

Detalji pretrage
{{priceSearchCriteria.departureLocations[0].name}} {{priceSearchCriteria.arrivalLocations[0].name}}, Prijava {{checkIn | firmDate}} , Odjava {{checkOut | firmDate}} {{priceSearchCriteria.night}} Noći {{priceSearchCriteria.adult}} Odrasli {{priceSearchCriteria.childAges.length}} Dijete {{adultCount}} Odrasli {{childCount}} Dijete {{infantCount}} Beba | {{findDirectionText(priceSearchCriteria.direction)}}
We are not able to display location results.Please use the search engine module.
Placeholder